EMDR

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een kortdurende behandelmethode voor mensen die nare, ingrijpende, traumatiserende ervaringen hebben gehad en daar nog steeds last van hebben. Aan deze ervaring(en) denken, roept dan vaak nog steeds een emotionele reactie op en leidt tot: angstklachten, somberheid, herbelevingen, slaapproblemen en/of nachtmerries.

Dit noemen we een Posttraumatische Stress-stoornis (PTSS).


Als het gaat om een trauma na een eenmalige gebeurtenis, zijn mensen vaak

al na enkele zittingen weer in staat om hun normale dagelijkse bezigheden op te pakken.


Ook fobieën zijn heel goed te behandelen met EMDR. 

        

Therapie

      

In mijn praktijk behelst de EMDR-therapie een aantal sessies van een of twee uur.                                   Oogbeweging om trauma te verwerken

Hoeveel sessies is afhankelijk van de cliënt en zijn of haar problematiek.

Online via beeldbellen is ook mogelijk.

Wil je weten of dit iets voor je is, vraag dan een gratis kennismakings-gesprek aan: +316-10531843 of mail@lykebagaya.nl


Ik maak als erkend therapeut BiVT deel uit van de groep EMDR-Therapeuten.


Kosten


Een consult kost €55 per uur (vrijgesteld van btw)

Lyke Bagaya is een warme, vriendelijke vrouw die op een no-nonsens manier haar behandelingen toepast.


Mijn zoontje van negen is recent door Lyke behandeld middels EMDR.

Hij was door een overlijden zo verdrietig, dat hij ander gedrag was gaan vertonen. Wat opviel waren vaker boze buien, slecht slapen, niet alleen willen slapen en vooral emotie-eten.

Wij, zijn vader en ik hebben twee jaar gehoopt dat zijn verdriet zou slijten.


Wij zagen dat het op en af bleef gaan met hem, dus uiteindelijk zijn wij bij Lyke terechtgekomen voor therapie. Zij stelde EMDR voor.  Tijdens de EMDR-sessie mocht ik naast hem zitten. Ze stelde mijn zoon rustig op zijn gemak. Hij kon haar vooraf alles vragen over de behandeling, waarop ze duidelijke uitleg gaf. En toen begon de sessie. Met klikjes in zijn oren begon onze zoon op vragen van Lyke te antwoorden. Het was redelijk gauw klaar. Als moeder was ik verbaasd hoe simpel en eenvoudig het allemaal was gegaan. Ik had eerlijk gezegd mijn twijfels of dit ging helpen.


Wij waren als ouders sceptisch en afwachtend of dit nou echt zou helpen. Het resultaat was echter verbluffend. Onze zoon slaapt nu heel goed meteen vanaf de eerste sessie, hij zit goed in zijn vel, is vrolijk en heeft gelukkig weer een normaal eetpatroon.


Dank je Lyke dat je dit voor ons kereltje hebt kunnen doen!

M. uit R.

Beste Lyke,

 

Graag wil ik je bedanken, voor je hulp bij de auto-(reis)angsten, van F., mijn dochter van 9 jaar.

Na jouw kennismakingsgesprek met haar en vervolgens één enkele EMDR behandeling, is zij helemaal af van haar angsten.

Dit is gebleken op onze vakantie naar Bretagne, waarbij wij een behoorlijk eind met de auto moesten rijden. We moesten door een paar drukke, voor ons vreemde steden, waar we onze weg moesten zoeken met verkeerslichten en omleidingen, waardoor we ook nog een paar keer verkeerd gingen. Hierbij bleek niets meer van de angst die zij daarvoor altijd wel had.
 Kortom het is een wereld van verschil, zoals ze toen was en hoe ze nu is!


Heel erg bedankt voor de behandeling! Wij gaan nu graag weg met zijn allen en op reis; zonder stress en zonder verdriet van haar.

Ze kan nu weer genieten.

 

Janet v.K.