Nieuws & Story

GOED NIEUWS !!


Roerige tijden vragen om verandering!

 

Met ingang van dit jaar heb ik mijn consultprijs per uur drastisch verlaagd!

Haha, dat is weer eens een ander bericht in deze roerige tijden hè?


De prijs was € 95 per uur en gaat naar € 55 per uur!

 

En wel hierom:

 

Je zult het wel gemerkt hebben dat je ziektekostenverzekering dit jaar weer een stuk duurder is geworden én deze je nóg minder zal gaan vergoeden. Met name de Alternatieve of Complementaire of Natuurgeneeskundige Therapieën – áls ze deze überhaupt nog wel vergoedden. Een logische keuze die velen, net als ik, hebben gemaakt is de kleinste verzekering nemen.

 

Ieder jaar weer moeten mijn collega’s en ik aan nog meer eisen van de verzekeringen en/of de overheid voldoen om vergoedingen voor onze cliënten te krijgen. De eisen worden steeds strenger en wij moeten steeds weer nieuwe regels volgen, bijscholingen doen en aangesloten zijn bij diverse beroepsverenigingen. Je kunt je wel voorstellen dat dat veel geld kost. Ieder jaar opnieuw. Veel geld en veel moeite en het levert steeds minder op.

Natuurlijk moet mijn professionaliteit op peil gehouden blijven. Erkenning van de verenigingen en de verzekeraars zijn een soort garantiebewijs naar de cliënten toe van kwaliteit van de praktijk en therapeut, welke ook de vergoedingen aan de cliënt zouden moeten opleveren.

 

De verhoudingen zijn inmiddels helemaal scheef gegroeid! De cliënt krijgt steeds hogere poliskosten en het kost de therapeut steeds meer geld, tijd, moeite en energie. Hier tegenover staat steeds minder tot zelfs géén vergoeding. Waar gaat al dat geld naar toe en wie zijn hier de dupe van?

 

Na lang en gedegen overweging en beraad heb ik besloten uit dit systeem te stappen. Dat betekent dat ik met ingang van dit jaar geen lid meer ben van de beroepsverenigingen, waardoor de zorgverzekeraars mij ook niet meer zullen vergoeden. Tweeëntwintig jaar ben ik aangesloten geweest, heb veel gestudeerd en veel ervaring opgedaan, dus mijn kwaliteit is beslist hoog. Er is alleen geen organisatie meer die dat zal bevestigen.

 

Wat zijn de praktische gevolgen hiervan voor jou als cliënt?

Je kunt mijn factuur niet meer declareren bij je verzekering. Áls het voor jou al vergoed werd, zou dit pas uitmaken wanneer je je vergoedingen op hebt gemaakt (en dat is al na de 5 of 6,5 consulten per jaar).

 

Hierom èn omdat ik tegenwoordig online werk, heb ik mijn consultprijs dus verlaagd.

 

Roerige tijden vragen om verandering!

Het mooiste is als we dat op een positieve manier kunnen doen, met hart voor de mens en zijn/haar welzijn en niet om het geld.


Lieve groet en een heel mooi gezond Nieuw Jaar,

Lyke vdf Bagaya - Raadsen

 


Sinds oktober is de therapie online via beeldbellen.

Energetische Klank Healing


Een individuele behandeling van diepe ontspanning en heling op de chakra's en de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen.

Deze behandeling is uniek vanwege de naadloze samenwerking van Peter, met zijn harmonieuze en specifiek op jou afgestemde klanken en muziek en de helende energie doorgave van Lyke.

19 maart 2019


Vandaag 22 jaar geleden werd ik een niet-roker.

Ik vier dat in stilte in mijzelf nog ieder jaar. Ik bevrijdde mijzelf van de ketenen van de verslaving. Ik ben er nog altijd heel blij om. En ja, ik werd wel 6kg zwaarder, maar vele malen lichter. Geen gewicht meer op mijn nek van de nood als er niet genoeg meer te roken in huis zou zijn. Geen gewicht meer dat me zo af en toe op de borst drukte van de rook in mijn longen. Geen schuldgevoel meer naar mijn kinderen, die gedwongen met mij mee-rookten. Geen spanning als de rookpauze tijdens de vergadering nog even uitgesteld werd.

Ik heb nooit als n paria buiten hoeven staan, zoals de arme sloebers/slaven tegenwoordig. Daarvoor was ik op tijd afgekickt.


Ach wat een heerlijkheid! Wat een lichtheid! Wat een vrijheid!

En dan zo de nieuwe lente te mogen beginnen ... Goed hè?! 🌸